Professionals van ZP Zorg bieden ondersteuning in Dalfsen

6 juli 2016

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”3196″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_column_text]

Bij de foto: staand: Wietske van Luipen, Annet Vulkers, Angelique Ruiter-Jansen, Mirjam Booij-Hendriks, Silvia Kogelman, Hester Bierschenk, Anouk Uitslag
Zittend: Anita Vulkers – Hilgenkamp, Carin Snoeijer, Janny de Jong, Gerrie Eikenaar
Afwezig: Berna van Bruchem

 

Professionals van ZP Zorg bieden ondersteuning in Dalfsen.

Binnen ZP Dalfsen -de stichting waarbij zelfstandig professionals (zzp ‘ers) van gemeente Dalfsen zijn aangesloten- heeft een club ondernemers zich verenigd. Zij zijn allen professionals in de zorg en  onafhankelijke specialisten op hun eigen gebied. ZP Zorg is veelzijdig en biedt maatwerk aan de inwoners, door de krachten te bundelen. Zij zijn flexibel en leveren vanuit hun specialisme direct wat nodig is. Zij vullen elkaar mooi aan in hun expertise en ervaring.
Annet Vulkers opperde onlangs het idee om samen te werken en kreeg meteen bijval van ongeveer tien zzp’ers met ieder hun eigen achtergrond in de zorg; zo ontstond: ‘ZP Zorg’.

Kort daarna werd contact gelegd met de coördinator Sociale Kern Teams van de gemeente Dalfsen, Inge Nooijen. In een overleg leerden beide organisaties – Sociaal Kern Team Dalfsen en ZP Zorg –  elkaar beter kennen. “Nu weten we wat wij elkaar te bieden hebben om samen de zorg te leveren aan de inwoners van Dalfsen. Door de veranderingen binnen het sociaal domein, is het des te belangrijker deze samenwerking te zoeken en te weten van elkaars bestaan en expertise”, zegt Angelique Ruiter Jansen. Zij is evenals Annet Vulkers kartrekker van ZP Zorg en geeft aan dat ZP Zorg een mooi gevarieerd aanbod heeft: “Zodra specialistische zorg nodig is, kunnen wij ‘invliegen’. Of het nou ’s avonds is of in het weekend, of het nu gaat om een kort moment van hulp of langdurige zorg: de professionals van ZP Zorg zijn flexibel en altijd in te schakelen”.
Annet vult aan: “We hebben een grote veelzijdigheid in onze groep, onlangs is bijvoorbeeld een verloskundige toegetreden, maar er is ook een homeopaat of een praktijk voor NLP & dyslexie aangesloten. Angelique begeleidt individuen en gezinnen die bijvoorbeeld problemen ervaren bij opvoeding of echtscheiding en een ander coacht jongeren. Er is ook een voetreflexmasseur, die ik als psychosociale begeleider van mensen met kanker en chronische ziekte, kan benaderen als mijn cliënt veel last heeft van chemo. Wij ondersteunen en versterken elkaar waar nodig en houden elkaar scherp in doelen en samenwerking, ook met derden. Wij kunnen als specialisten ook preventief worden ingezet en we laten weer los als het resultaat ernaar is”. Juist het uitgaan van de eigen kracht van mensen en het zoeken naar maatwerk, vinden de professionals van ZP Zorg een goed uitgangspunt. De zelfredzaamheid van cliënten wordt daardoor gestimuleerd en zij willen daaraan graag een bijdrage leveren.

 

Het bestuur van ZP Dalfsen is enthousiast dat ZP Zorg groeit en stappen zet. “Er is bij ons dan ook geen sprake van concurrentie want ons gezamenlijk doel: ‘er zijn voor de inwoner van Dalfsen’ staat voorop en daar steken we professioneel op in”, vertelt Angelique, “Ieder heeft zijn / haar eigen deskundigheid, we hebben allen taken binnen ZP Zorg en we plannen vergadermomenten waar we actuele zaken bij de kop pakken. De intervisiegroep doet ons kijken naar onze eigen rol en houdt ons scherp op inhoud; we professionaliseren elkaar meer en meer. Het is mooi om te zien hoe dit vorm krijgt en we zichtbaar zijn voor iedereen die ons nodig heeft!”

 

Iedereen kan natuurlijk zelf het initiatief nemen om de professionals van ZP Zorg te benaderen!

Maar zij zijn er ook voor hen die via de gemeente zorg vragen vanuit de WMO of de Jeugdwet. Soms vergoedt de zorgverzekeraar (een deel van) de zorg.
Meer informatie: www.zpdalfsen.nl, email: [email protected], Annet Vulkers (Praktijk Ligare) T. 06 13812455 / Angelique Ruiter Jansen (L2L Mensenwerk) T. 06 55956530.

Bron: Dalfser Courant[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]