In the spotlight: Nanette Kamstra

2 maart 2023

“Praten is zilver, boksen is goud”
(Berend Oosterhuis)

Ontmoet: Nanette Kamstra – eigenaar en oprichter van BOKZ by nanet. “Ik coach mensen door middel van kickboksen, want je lijf is puur en liegt niet. Zoals je bokst zo ben je ook en dat wordt duidelijk op de mat.”

Bokscoaching is praten met handschoenen aan. Samen aan de slag op de mat door middel van boksen en boksoefeningen, zodat jouw patronen in je leven duidelijk worden. Want zoals jij bokst, staat synoniem met hoe je in het leven staat en hoe jij als persoon bent en in je werk.

Moet je kunnen boksen?
Nee dat is niet nodig: de basis leer je tijdens de coaching en je inzet is veel belangrijker.

Wat gebeurt er tijdens de coaching?
“Ik werk volgens de BOKS methode: Bewegen, Ontdekken, Koppelen en Stappen zetten. In Jip en Janneke taal: we gaan oefeningen uitvoeren waardoor duidelijk wordt wat jouw issues zijn. Deze gaan we bespreken tijdens de oefening en bekijken hoe dat in je dagelijks leven werkt voor jou. Vervolgens gaan we daar al boksend mee aan de slag. Hierdoor leer je er anders mee omgaan.

Na de oefeningen gaan we nabespreken wat deze sessie je opgeleverd heeft. En hoe je dingen daaruit in de praktijk, thuis of in je werk of op andere gebieden kunt gaan inzetten.

Het grote voordeel van deze manier van werken is dat je daadwerkelijk voelt wat een oefening met je doet. Het zijn niet meer alleen woorden of oplossingen op papier maar ze worden zo ook echt concreet en praktisch.”

Bokscoaching is voor bijna iedereen en allerlei soorten klachten geschikt Bokscoaching is geschikt zowel voor individuele coaching als ook voor groepen of teams. Je bent op een andere manier in contact met elkaar en ook dan worden teamrollen en patronen heel mooi zichtbaar! “ wat sta je nou
eigenlijk te doen “ ….

Nieuwsgierig geworden of geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor jou of voor je team?

Check de website van Nanet https://www.bokzbynanet.nl