Ramona de Lange

is ook lid van ZP Dalfsen!

Ramona de Lange

Ramona de Lange 06 - 28 06 47 42 Adviseur en trainer

Radela

Ramona de Lange is werkzaam als zelfstandig interim manager en als adviseur op het gebied van organisatorische innovatie. Eigenlijk alles wat te maken heeft met het strategisch inzetten van je personeel, en de ondersteuning die daarbij nodig is, valt in haar expertisegebied. Zo helpt Ramona bedrijven in het vertalen van de bedrijfsstrategie naar de inzet en ontwikkeling van het werknemersbestand, niet alleen van de werkvloer maar ook van management en directie. Daarnaast helpt Ramona verschillende O+O fondsen in het ontwikkelen en uitvoeren van beleid voor zowel de werkgevers als de werknemers die werkzaam zijn in de specifieke branche.

Ramona heeft in 2002 haar Bedrijfskunde studie afgerond aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Na meerdere jaren gewerkt te hebben in werving & selectie functies (intercedent, accountmanager en vestigingsmanager) heeft ze in 2007 de overstap gemaakt naar haar eerste ondernemersrol als zelfstandig recruiter en HR beleidsadviseur. Haar klanten varieerden van MKB’ers in de regio Zwolle die hulp nodig hadden in het opzetten van de P&O functie in hun bedrijf tot grote multinationals waarbij de recruitment functie extra ondersteuning nodig had. In 2009 is ze in dienst getreden bij de Hogeschool Windesheim waar ze betrokken is geweest bij het vormen van een centrale afdeling recruitment. Na nog eens vijf jaar binnen een corporate recruitment functie gewerkt te hebben, heeft ze de overstap gemaakt naar de opleiding Technische Bedrijfskunde, eerst als docent en later als projectleider en teamleider. In 2018 begon het ‘ondernemersgen’ toch weer te kriebelen en per 1 maart 2018 is Ramona opnieuw als zelfstandig ondernemer gaan werken.

Het uitgangspunt is om alle opgedane werkervaring te bundelen en vanuit de verschillende perspectieven organisaties te helpen in de ontwikkeling van hun organisatie door middel van het strategisch inzetten en ontwikkelen van het personeel. Dit kan door het interim begeleiden van afdelingen en/ of projecten of het samen met een ondernemer ontwerpen van een ontwikkel-pad waarbij nieuwe en innovatieve bedrijfsdoelstellingen worden behaald.

Contact Informatie